Кухненски аксесоари

Кухненски аксесоари

виж продукти

Чаши за бира

Що се отнася до пивото, не всички стъклени съдове са създадени равни. Разбира се, бихте могли да излеете любимата си напитка в какъвто и да е контейнер, който намерите наоколо и успешно да отпиете. Но има причина пенливото пиво традиционно да се сервира в специално предназначени чаши за бира.

 

Прочети още за "Чаши за бира"

Причината не е само външния вид, въпреки че със сигурност играе роля. По скоро бирените стъклени съдове са създадени, за да направят по-ясно изразени вкуса и аромата на алкохолната напитка. И както всички знаем, миризмата има огромно влияние върху начина, по който възприемаме вкуса. Правилният стъклен съд ще направи консумацията на хмелово питие още по приятна и вкусна.
 

Чаши за бира със столче 

 

Точно като чашите за вино, чаши за бира със столче се предлагат в различни форми и размери. Терминът се използва за описание на различни модели, но основно са с високо, издължено тяло и късо столче в основата. Те са изработени от фино стъкло, кристално стъкло или друг висококачествен материал. Формата им позволява ароматът на пивото да бъде концентриран и насочен към носа на потребителя. Дизайнът улеснява захващането. За добрите бири, които трябва да бъдат оценени, хубава чаша за вино също е перфектен избор. Този вариант е с високо столче, за разлика от предходните модели, осигуряващ страхотен цвят и аромат на напитката от хмел.

 

Висока бирена чаша 

 

Много потребители предпочитат именно високи модели, отчасти поради елегантната форма, но главно защото подчертават характеристиките на бирата. Обемът им е стандартен, което означава че побират количеството на една бирена бутилка, но има и варианти с по-малка вместимост. Високият модел помага да се подчертае цвета, газировката и пияната на пивото. Като цяло, повечето модел имат конусовидна форма. Формата помага на всички аромати и вкусове да изплуват на повърхността, а всякаква налична мая остава в долната част. Въпреки височината на съда, той не се преобръща лесно. Стените са изработени от тънко и леко стъкло, а основата е тежка. Центърът на тежестта е нисък, което помага на стабилността да не се нарушава.

 

 Халби за бира 

 

Халбите се предлагат в различни размери и форми. Общото обаче между всички вариации е наличието на дръжка, стърчаща от едната страна. Дръжката е ефективно решение, което помага да се предотврати пренасянето на топлина от ръката към течността. По този начин пивото остава студено за по-дълго време. Обемът винаги е голям, започвайки от 500 милилитра до 1 литър, а понякога и повече. За изработката основно се използва стъкло. Бирените халби също имат имат сравнително дебели стени за дълготрайна издръжливост и изолация. Точно поради тази причини те са широко предпочитани в кръчми, заведения и барове.

 

Чаши за бира на добра цена 

 

Ледено студена биричка може да бъде сервирана във всякакъв съд, дори да се консумира директно от бутилката. Изборът на добра чаша обаче, незабавно ще подобри аромата, цвета и вкуса на Вашата бира. Независимо дали консумирате вкъщи или сте съдържател на кръчма, ще искате да извлечете максимума от предимствата на избраната от Вас стъклария. В Модерна Маса имаме всякакви бирени халби и чаши на изгодна цена. Моделите от фино стъкло са насочени към ценители и дегустатори на пиво. Грубите и здрави халби са популярни в обществените заведения поради по-дългия им живот и безопасността на експлоатация. От нас може да закупите и други съдове, предназначени за други алкохолни и спиртни напитки като вино, шампанско, уиски, коняк и още.  Всичко това ще откриете в категория “Чаши, кани и бутилки”.

Филтри
Марки
Материал
Цена
Подреди по
Подреди по