Churchill - Англия

Churchill - Англия

Дизайн и издържливост , доказали се във времето

                   

Щастливи сме,  че имаме честта да ви предложим уникалните по рода си порцеланови  съдове за хранене и сервиране Churchill  - сервизи, чинии, плата и дизайнерски чаши - синоним на класика и високото качество, и разбира се, удоволствие  за окото и сетивата на ценителите. 

Понастоящем  един от най-реномираните производители на порцелан, Churchill  създава първата  си фабрика през 1795 г. в Англия.  Днес те могат  да се похвалят  с  над  200-годишен  опит зад гърба си и здрави традиции, а изделията им се славят със стил, изящество и издържливост - едни от най-търсените качества в  на пазара.

Присъствието на компанията на Лондонската фондова борса през 1994 г. доказа устойчивостта на марката и признанието към тях като производител на най-добрите порцеланови съдове за хранене.

Характерно за колекциите на  Churchill  е,  че се разработват с размах, носят уникален дизайн  и постоянно се развиват,  като  се взимат под внимание разнообразни менюта  и култура на храненето в различни точки от земното кълбо. 

Сред най-известните лицензирани партньори на Churchill  са Джеф Бенкс, Джейми Оливър, Кат Кидстън, Дисни, Кралско градинарско общество,  и някои по-млади марки, с които се развиват съвместни производства.

На  4 април 2019 г. Churchill купиха марката Dudson, заедно с интелектуалната собственост за колекциите Harvest и Evo. С плановете си да продължи наследството на Dudson в дизайна и фокуса върху хотелиерството, Churchill  успя бързо да изкара продукта на пазара.

Днес, използвайки комбинация от богат исторически опит и готовност да се възползва от най-новите технологични постижения, марката Churchill има солидно световно признание и силна репутация в производството.  Международното и присъствие все повече се разраства, към днешна дата, продуктите на Churchill се използват в над 70 страни по света. Заедно с базата си в Стоук на Трент, Churchill имат шоуруми в Лондон и Мадрид.

Компанията предлага на пазара продукти както за хотелиерството, така и за пазарите на дребно, като изнася за страни от целия свят. В хотелиерския бизнес ценят и предпочитат изделията с марка  CHURCHILL, благодарение на известната им здравина и издръжливост.

В тази връзка, продуктите на Churchill подлежат на строги тестове  в акредитираната от UKAS лаборатория, която ги  тества за издържливост.

Дизайнерският екип на компанията са експерти с магистърска степен по дизайн. Предизвикателството пред тях  е да създават продукти, които превръщат последните кулинарни тенденции в стилна трапезна реалност.

Дизайнът е в основата на бизнеса и компанията продължава да излиза с нови и уникални разработки за известни готвачи, ресторанти, хотели и други хорека заведения. Някои от тях са спечелили престижни награди.

Премиум колекциите са  проектирани предвид професионалиста, който ще работи с тях. Мастър-шефовете  могат да се разгърнат и поднасяйки храната си в този порцелан, да създадат върховно изискано изживяване - от класическо - до съвременно.

Тези изискани порцеланови съдове са създадени така,  че да отговарят на всяко настроение и повод. Универсалните и издръжливи, с многофункционални елементи, те  предлагат неограничени творчески възможности за подобряване на представянето на храната.

Като наши клиенти ще имате възможност да изберете от многообразието, което предлага марката. В различните серии ще откриете богатство от цветове и форми  при изпълнението на красиви порцеланови чинии за супа, салати, основни ястия и десерти. По отношение на оформлението на порцелановите съдове за хранене е помислено за всички вкусове – и за ценителите на класиката, и за новаторите, които поднасят на трапезата си нетрадиционни ястия. 

Дизайнерските чаши за чай  са създадени по начин - да угодят и на най - взискателните клиенти - любители на топлата напитка.  Дизайнът на всяка чаша е уникален, а цветовото многообразие  -  забележително.  При тези красиви чаши гамата е невероятно широка,  може да се избере  вместимост  от 220, 300, 350, 400, 425 , 500 мл....

Сервизите за кафе и чай също носят неминуемият индивидуален почерк на  Churchill. Ако решите да станете собственик на такъв сервиз, може да бъдете сигурни, че ще се сдобиете с бутикови и качествени изделия – порцелановите чайници , чашите, чинийките и захарниците са проектирани и изпълнени за ценители. 

И за финал сме оставили една незаменима екстра, която искаме да подчертаем - порцеланът на Churchill е създаден така, че да се използва в съдомиялна машина и микровълнова фурна!