Как стилно да подредите масата у дома

Как стилно да подредите масата у дома
18 април 2020

Организирането на вечеря с приятели едва ли е сред нещата, които планирате в момента, но защо да не отделите малко време и да подредите красиво домашната трапеза. Дори бързо приготвената семейна вечеря ще стане още по-вкусна ако бъде поставена в изящни чинии. Ние от Модерна Маса вярваме, че всяко ястие заслужава да бъде сервирано със стил. Затова сме ви приготвили няколко съвета как да декорирате масата у дома и да направите дните вкъщи още по-приятни.

 

  1. Започнете от покривката и сервизите за хранене

Изберете покривка с нежен цвят и приятна материя, така че да създадете топла атмосфера за цялото семейство. Ако се съмнявате в избора си, заложете на класическата бяла покривка. Бялото е цвят, който никога не излиза от мода. Съчетава се невероятно добре с останалите  цветове и подхожда на всякакъв вид чинии и прибори за хранене. Създава усещане за изящност и спокойствие.

Преминете към чиниите за хранене – изберете порцелановите. Този на пръв поглед фин материал ни изненадва със своята здравина и уникален вид. Порцелановите изделия се ценят високо от познавачите на добрата посуда. Тотален хит са на пазара и все повече домакинства залагат на тях още при първоначалните покупки за обзавеждане на дома.

Нашият онлайн магазин за сервизи за хранене ви предлага богато разнообразие от порцеланови комплекти, които включват основни, супени и десертни чинии, купи за салата и малки купички. Към всичко това допълнете порцелановите комплекти с плата, сосиери, салфетници, солнички, пипернички, чаши за кафе и чай, канички за мляко.

 

  1. Подредете чашите за вода и алкохолни напитки на трапезата

Когато отпивате глътка вода или бяло сухо вино от чаша с елегантен дизайн и завладяваща форма, то напитката ще ви се стори в пъти по-вкусна. Красивият материал на изработка, както и атрактивният дизайн на чашите, несъмнено оказват своето влияние върху цялостното усещане. Възлова е ролята на чашите за красивата обстановка и празничното настроение в дома.

Вода, вино, бира, аперитив, коктейл, мляко, кафе или чай - за всяка напитка има подходяща чаша, за да се увеличи удоволствието. Всеки, който обича да бърка коктейли, или просто добро уиски, знае, че изборът на правилната чаша е почти толкова важен, колкото и самите съставки, защото очите пият с нас. За подходящата чаша може да се каже, че насърчава вкуса и свежестта на съдържанието.

 

  1. Извадете новите прибори за хранене

Един от най-важните елементи на вечерята са изисканите прибори за хранене. Нещо на пръв поглед толкова незначително всъщност е задължителен елемент на всяка добре подредена маса. Малките детайли на трапезата показват нашето отношение към цялостното изживяване. Храненето се превръща в истински ритуал, не просто в процес на задоволяване на физическите потребности.

В днешно време разнообразието от прибори за хранене, които се предлагат на пазара, е огромно. Те варират по форма, дебелина, финиш, материал на изработка и цялостен вид. Препоръчваме ви да заложите на висококачествената неръждаема стомана, когато подбирате вашите вилици, лъжици и ножове. Този материал не се влияе от корозия и окисление, което осигурява безупречния вид на всеки един прибор в продължение на години. А дали ще изберете гланц или мат – това е въпрос на личен вкус.

 

  1. Не забравяйте за декорацията на масата

Декорацията е съществен елемент за всяка една трапеза! Едни свежи цветя ще придадат много стил и тематика на вечерята. Ако не разполагате с такива, можете да ги замените с някои от хубавите декоративни цветя от изкуствена материя. Добавете също и свещи, ако желаете обстановката да стане по-задушевна и романтична.

 

  1. Най-важното – вкусната вечеря

Стилно аранжираната маса върви ръка за ръка с вкусно приготвената храна. Можете да планирате нещо специално, с което да изненадата всички членове на семейството. Нещо нетрадиционно, което не сте опитвали до сега, някоя нова и оригинална рецепта. Можете също да заложите на вече познатите, но утвърдени ястия. Ако не желаете или нямате достатъчно време за експерименти – пригответе това, което се харесва на семейството. Няма да сбъркате!

Ако винаги сте искали да се радвате на красиво подредена маса, но и идея сте нямали как да я аранжирате и декорирате, значи сте попаднали на правилното място.

прочети още

Съвременната кухнята обикновено стои в центъра на цялото домакинство. На нея отдавна не гледаме само като на място, където да си приготвим храната. Дори ако не сме заклети кулинари, със сигурност бихме изпитвали удоволствие от...

прочети още

Aко сте решили да се обзаведете с нови прибори е добре да знаете за какво да внимаваме и как да разберете колко са качествени.

прочети още

Истинско удовлетворение е когато хладилникът у дома е добре организиран. Готвенето се превръща в наслада, ако лесно намираме всичко, което ни е необходимо за нашите ястия.

прочети още

Всяка напитка се нуждае от своята чаша, която да представи вкусовите и достойнствата ѝ по най-добрия и изразителен начин.

прочети още

За да изберем подходящи сервизи за хранене и да се насладим на хубава вечеря, трябва да съблюдаваме следните важни неща.

прочети още

Бихте ли искали да подредите кухнята и трапезарията си със стил, без да изхарчите за това заплатата си? Има решение! Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

прочети още

Интересни идеи, с който да придадете елегантен стил на коледната трапеза

прочети още

В навечерието на Новата 2020 - та година нашето желание е да зарадваме Вас – нашите клиентите с красив подарък, който да сложите с гордост на празничната си трапеза.

прочети още

Независимо дали се грижите за ежедневни или официални вечери, комплектите от прибори и чинии е инвестиция, която си струва да се обмисли

прочети още

Предлагаме ви няколко съвета как да декорирате масата в модерен стил

прочети още

Envisio е колекция, вдъхновена от последните технологични тенденции и съвременните представи за стил и дизайн.

прочети още

Идея за вкусен, лек и полезен обяд.

прочети още

Диня и просеко за един коктейл, който е истинска наслада.

прочети още

Италианската компания Bormioli Rocco произвежда стъкло от 1825 г. и знае всичко за този прекрасен материал. Той е инертен, хигиеничен и екологично устойчив!

прочети още

Разгледайте интересните идеи предлагани от Модерна Маса за декорация на вашата кухня в индустриален стил.

прочети още

Тази закуска е чудесна алтернатива за сутрините, в които нямате много време да закусвате вкъщи.

прочети още

Украсете стъкленото бурканче Quattro Stagioni 500 мл - амфора за деня на жената.

прочети още

Серията Frigoverre на италианския производител Bormioli Rocco e вечна, но има някои съвети за съхранение, които са важни.

прочети още