Какъв цвят сервизи за хранене да изберем?

Какъв цвят сервизи за хранене да изберем?
3 януари 2023

Естетиката играе важна роля за цялостното преживяване по време на хранене, тъй като може да повлияе на настроението и атмосферата в помещението. Външният вид на трапезата, включително цветът на сервизите за хранене, може да даде тон на храненето и да допринесе за цялостната атмосфера.

Различните цветове могат да предизвикат различни настроения. Например топлите цветове, като червено и жълто, могат да създадат жива и енергична атмосфера, докато студените цветове, като синьо и зелено, могат да създадат успокояваща и релаксираща атмосфера. Неутралните цветове, като бяло и черно, могат да създадат класическа и изтънчена атмосфера.

Важно е да се вземе предвид цветът на сервизите за хранене, когато се подрежда масата, за да се създаде желаната атмосфера за хранене.

 

Психологическият ефект на цветовете по време на хранене

 

Психологическото въздействие на цветовете може да окаже значително влияние върху цялостното удоволствие от храненето. Изследванията показват, че някои цветове могат да повлияят на апетита и възприемането на вкуса. Установено е например, че червеният цвят увеличава възприеманата сладост на храната, докато синият цвят може да накара храната да изглежда по-малко привлекателна и дори да потисне апетита.

Освен че влияят на апетита и възприемането на вкуса, различните цветове могат да създават и различно настроение в дома или ресторанта. Топлите тонове се асоциират с оживеност и енергичност, докато хладните нюанси напомнят за спокойствие и релакс. Неутралните нюанси от своя страна се асоциират с изтънченост и престиж.

Внимателен следва да бъде изборът на цвят за сервизите за хранене, за да се увеличи удоволствието от храненето както за посетителите, така и за домакините.

 

Популярни цветове при избора на сервизи за хранене

 

Богато е разнообразието от цветови варианти за сервизи за хранене. Някои от най-често срещаните включват:

 

Бели: Бялата посуда е класически избор, който е универсален и лесен за съчетаване с други цветове. Той създава изчистен и елегантен вид, който е подходящ за всеки повод. Бял сервиз за хранене от порцелан е чудесен избор ако желаете да впечатлите гостите по време на официална вечеря или специален повод като сватба, годишнина, рожден ден.

Белият сервиз за хранене може да бъде добър избор и за събития на открито, като пикник или барбекю. Той създава свеж и лек вид, подходящ е за летни събирания. Можете да си припомните нашите 12 съвети как се прави пикник в статията от нашия блог.

Неутрални нюанси: Съдове за хранене в неутрални нюанси като бежово и сиво могат да създадат спокойна и отпускаща  атмосфера. Тези цветове са универсални и лесно могат да се съчетаят с различни стилове на декора. Независимо дали вашият интериор е в модернистичен, рустик или индустриален стил - тези сервизи за хранене остават добър избор.

Ярки и смели цветове: Посудата в ярки и смели цветове като червено, жълто и оранжево може да добави енергия и забавление към храненето. Тези цветове са най-подходящи за непринудени събирания и могат да добавят изпъкващ цвят на масата. Цветните чинии за основно хранене няма да останат незабелязани от вашите гости, роднини, приятели, особено през пролетно-летния сезон, когато хубавото и топло време създава цялостно настроение. Изключително подходящи са и за детски партита за рождени дни. Колкото по-цвете е един детски рожден ден, толкова повече се радват и забавляват децата.

 

Фактори, които да вземете предвид при избора на най-добрия цвят за вашите сервизи за хранене

 

Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате най-добрия цвят за вашите сервизи за хранене. Някои от основните съображения включват:

 

  • Лични предпочитания и стил:

Най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при избора на сервизи за хранене, са личните ви предпочитания и стил. Изберете цветове, които отразяват личния ви вкус и които ви е приятно да гледате всеки ден. Разбира се съобразете ги с интериора в дома, за да се създаде усещането за завършеност и цялостен дизайн. 

  • Цялостен дизайн и декор на пространството за хранене:

При избора на прибори за хранене е важно да вземете предвид и цялостния дизайн и декор на трапезарията. Изберете цветове, които допълват съществуващия дизайн и декор на помещението и които създават цялостен вид. Изберете също форми и материали, които да отговарят на дизайна на дома. По различен начен би изглеждала бяла порцеланова посуда и стъклена посуда в същия цвят. Формата също има значение - по-заоблените форми сякаш са по традицинен и утвърден избор, квадратната посуда за хранене е по-нестандартно решение.

  • Вид на сервираната храна:

Видът на храната, която се сервира, също може да окаже влияние върху избора на най-подходящия цвят за сервизите за хранене. Например ярките цветове може да не са най-добрият избор за официални вечери или за ястия с ярки цветове, тъй като може да се създаде усещането на претрупаност. В този случай можете да изберете белия цвят - той създава усещането за неутралност и по този начин ще се наблегне на приготвеното ястие

  • Повод или атмосфера:

При избора на съдове за хранене вземете предвид повода или атмосферата, която искате да създадете. Различните цветове могат да предизвикат различни настроения, затова изберете цветове, които отговарят на желаната атмосфера. Предпочитате ли официална и елегантна визия или непринудена и спокойна атмосфера? Предпочитате ли ярки и смели цветове, или по-неутрални и успокояващи нюанси? Личните ви предпочитания и стил ще изиграят значителна роля за цялостната естетика на трапезарията, затова е важно да изберете съдове за хранене, които отразяват личния ви вкус.

Като вземете предвид тези фактори, е възможно да изберете сервизи за хранене, които са едновременно функционални и естетически приятни и които подобряват цялостното преживяване при хранене.

 

Най-добрият цвят за сервизи за хранене зависи от личните предпочитания и желаната атмосфера на хранене. Естетиката играе важна роля в цялостното преживяване при хранене, тъй като може да повлияе на настроението и атмосферата на пространството. Различните цветове могат да предизвикат различни настроения. Ето защо е важно при избора да се вземат предвид всички тези фактори. Тогава ще изберете сервизи за хранене, които са едновременно функционални и естетически приятни и подобряват цялостното преживяване при хранене.
 
 

Порцелановите сервизи за хранене са изключително популярни и предпочитани от много хора поради своята красота и изисканост. На пазара съществуват множество видове порцеланови сервизи, които разнообразяват избора и удовлетворяват различните вкусове. В този раздел ще ви представим няколко основни видове порцеланови сервизи за хранене, които ще ви помогнат да определите кой е най-подходящият за вас.

прочети още

Когато става въпрос за избор на сервизи за хранене, има много фактори, които трябва да се вземат предвид. От разбирането на различните материали до съобразяването със стила на хранене - изборът на правилната посуда за хранене може да допълни ястията ви и да подобри преживяването ви по време на хранене. В тази статия ще ви преведем през целия процес.

прочети още

Чиниите за вечеря са съществена част от всяка трапеза, независимо дали сте домакин на официална вечеря или се наслаждавате на непринудено хранене със семейството си. Изборът на правилните чинии за вечеря може да повиши нивото на подреждане на масата, да подобри стила ви на хранене и да направи храненето още по-приятно.

прочети още

Когато става въпрос за избор на съдове за хранене, е важно да вземете предвид не само естетиката. Макар че стилът със сигурност е фактор, има и редица практически съображения, които могат да повлияят на функционалността и дълготрайността на вашите съдове за хранене.

прочети още

Може да научите много за разнообразните вкусови и ароматни нотки на вината, но никога няма да успеете да им се насладите напълно, ако не знаете кое вино в каква чаша трябва да бъде налято.

прочети още

С настъпването на топлите дни мисълта за прекарване на повече време навън сред природата се оказва неустоима. Чудесен вариант за забавление и споделяне на лятото с близки е организирането на пикник.

прочети още

Слънцето грее силно, навън е топло, а вечерите донасят така жадуваната прохлада. Това може да значи само едно – барбекю сезонът е в разгара си.

прочети още

С подходящата чаша можем да увеличим насладата от всяка напитка. Красивите и качествени чаши допринасят за доброто преживяване, независимо дали сме си вкъщи, или в заведение, с приятели или сами.

прочети още

Когато говорим за етикет за поведение на маса, обикновено в съзнанието ни изникват образци от френската аристократична прослойка. Кралското съсловие на Версай и неговата величествена кокетка Мария Антоанета сякаш са се превърнали в еталон за изисканост и съвършен етикет.

прочети още

Голяма част от хората по света предпочитат кафето като първа напитка за деня. Това се дължи на две неща - невероятния му вкус и високото съдържание на кофеин, което мигновено ободрява.

прочети още

Организирате елегантна вечеря за свои близки и искате тя да остави у тях усещане за уют, комфорт и естетическа наслада. Светлината около масата е мека и предразполагаща към разговори, храната, която сте приготвили, ухае божествено, а бутилката вино очаква да бъде отворена и разлята по чашите.

прочети още

Погледнем ли назад през вековете, ще видим, че червеното вино е наричано „напитка на боговете“. Особено силен е бил и продължава да бъде култът към виното в Средиземноморието, където гроздето и традициите в обработката му са културен символ и гордост за много народи.

прочети още

Бъдни вечер е един от най-обичаните и чакани празници във всеки християнски дом. Затова подготовката за него започва още от ноември месец, когато украсяваме къщата си и избираме коледни подаръци.

прочети още

Нова година наближава и е време да помислите за това как ще отпразнувате нейното настъпване! Поверията гласят, че както те завари тя, така ще ти върви и през цялата година, така че се постарайте да я посрещнете с усмивки и добро настроение!

прочети още

Коледа е най-светлият християнски празник, любим на малки и големи. С настъпването на месец декември и появата на коледната украса, елхите и лампичките, се появява и дългоочакваното празнично настроение.

прочети още

Ако винаги сте искали да се радвате на красиво подредена маса, но и идея сте нямали как да я аранжирате и декорирате, значи сте попаднали на правилното място.

прочети още

Съвременната кухнята обикновено стои в центъра на цялото домакинство. На нея отдавна не гледаме само като на място, където да си приготвим храната. Дори ако не сме заклети кулинари, със сигурност бихме изпитвали удоволствие от...

прочети още

Aко сте решили да се обзаведете с нови прибори е добре да знаете за какво да внимаваме и как да разберете колко са качествени.

прочети още

Няколко ценни идеи как да декорирате трапезата у дома и да направите дните вкъщи още по-приятни.

прочети още

Истинско удовлетворение е когато хладилникът у дома е добре организиран. Готвенето се превръща в наслада, ако лесно намираме всичко, което ни е необходимо за нашите ястия.

прочети още

Всяка напитка се нуждае от своята чаша, която да представи вкусовите и достойнствата ѝ по най-добрия и изразителен начин.

прочети още

За да изберем подходящи сервизи за хранене и да се насладим на хубава вечеря, трябва да съблюдаваме следните важни неща.

прочети още

Бихте ли искали да подредите кухнята и трапезарията си със стил, без да изхарчите за това заплатата си? Има решение! Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

прочети още

Интересни идеи, с който да придадете елегантен стил на коледната трапеза

прочети още

В навечерието на Новата 2020 - та година нашето желание е да зарадваме Вас – нашите клиентите с красив подарък, който да сложите с гордост на празничната си трапеза.

прочети още

Независимо дали се грижите за ежедневни или официални вечери, комплектите от прибори и чинии е инвестиция, която си струва да се обмисли

прочети още

Предлагаме ви няколко съвета как да декорирате масата в модерен стил

прочети още

Envisio е колекция, вдъхновена от последните технологични тенденции и съвременните представи за стил и дизайн.

прочети още

Идея за вкусен, лек и полезен обяд.

прочети още

Диня и просеко за един коктейл, който е истинска наслада.

прочети още

Италианската компания Bormioli Rocco произвежда стъкло от 1825 г. и знае всичко за този прекрасен материал. Той е инертен, хигиеничен и екологично устойчив!

прочети още

Разгледайте интересните идеи предлагани от Модерна Маса за декорация на вашата кухня в индустриален стил.

прочети още

Тази закуска е чудесна алтернатива за сутрините, в които нямате много време да закусвате вкъщи.

прочети още

Украсете стъкленото бурканче Quattro Stagioni 500 мл - амфора за деня на жената.

прочети още

Серията Frigoverre на италианския производител Bormioli Rocco e вечна, но има някои съвети за съхранение, които са важни.

прочети още