Какви сервизи и прибори за хранене да изберем?

Какви сервизи и прибори за хранене да изберем?
28 октомври 2019

Вечерята е основната атракция в трапезарията. И кухненският сервиз е много повече от посуда за сервиране на храна. Красивите съдове за вечеря повишават неустоимостта на вашите ястия, а също така изразяват вашия личен стил.

 

При избора на посуда, на първо място е много важно от какъв материал ще бъдат вашите сервизи и прибори за хранене. Порцелан, керамика, меламин и каменни изделия са най-разпространените материали за чинии и купи за хранене. На пиедестал обаче е порцеланът. Той е универсален материал, който има гладка повърхност и невероятна издръжливост в резултат на високите температури на изпичане. Порцелановите съдове обикновено са подходящи за поставяне в съдомиялни машини и микровълнови фурни. Някои порцеланови съдове обаче, съдържат метални, лъскави акценти, които вредят на микровълновите, така че е необходимо много добре да огледате посудата, преди да стоплите храна в нея. 

 

Пълен комплект прибори за хранене не е нещо, което вероятно ще си купите повече от шепа пъти в живота си, така че е важно да изберете комплект, който ще обичате. Избраният от вас дизайн до голяма степен ще зависи от вашия бюджет и вкус, но както при всичко, което се използва ежедневно, и той трябва да изглежда красиво.  

 

Що се отнася до материалите, основният избор за прибори за хранене е неръждаема стомана, сребърно покритие и стерлингово сребро. Неръждаемата стомана е ясният победител, когато става въпрос за достъпност и лекота на избора, което го прави подходящ както за официално, така и за ежедневно хранене. 

 

Изборът на комплект за съдове за вечеря и прибори за хранене с изкусни детайли и шарки, не само ще добави настроение в кухнята, но и нотка от вашата личност. Помислете за прибори и съдове за хранене, които са класически или традиционни, вместо задвижвани от тенденцията. Ако купувате за по-дълго време, плътната и издръжлива бяла посуда е безсрочни и универсална опция за всеки повод. Те правят елегантна трапезата, а също така подобряват външния вид на ястието. Устойчивите на счупване съдове за хранене са идеални за забавление на открито или ако имате деца в къщата. 

 

След като вече имате някои от основните насоки, сте в състояние  да направите избора, който е точно подходящ за всички ваши нужди.

Съвременната кухнята обикновено стои в центъра на цялото домакинство. На нея отдавна не гледаме само като на място, където да си приготвим храната. Дори ако не сме заклети кулинари, със сигурност бихме изпитвали удоволствие от...

прочети още

Aко сте решили да се обзаведете с нови прибори е добре да знаете за какво да внимаваме и как да разберете колко са качествени.

прочети още

Няколко ценни идеи как да декорирате трапезата у дома и да направите дните вкъщи още по-приятни.

прочети още

Истинско удовлетворение е когато хладилникът у дома е добре организиран. Готвенето се превръща в наслада, ако лесно намираме всичко, което ни е необходимо за нашите ястия.

прочети още

Всяка напитка се нуждае от своята чаша, която да представи вкусовите и достойнствата ѝ по най-добрия и изразителен начин.

прочети още

За да изберем подходящи сервизи за хранене и да се насладим на хубава вечеря, трябва да съблюдаваме следните важни неща.

прочети още

Бихте ли искали да подредите кухнята и трапезарията си със стил, без да изхарчите за това заплатата си? Има решение! Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

прочети още

Интересни идеи, с който да придадете елегантен стил на коледната трапеза

прочети още

В навечерието на Новата 2020 - та година нашето желание е да зарадваме Вас – нашите клиентите с красив подарък, който да сложите с гордост на празничната си трапеза.

прочети още

Предлагаме ви няколко съвета как да декорирате масата в модерен стил

прочети още

Envisio е колекция, вдъхновена от последните технологични тенденции и съвременните представи за стил и дизайн.

прочети още

Идея за вкусен, лек и полезен обяд.

прочети още

Диня и просеко за един коктейл, който е истинска наслада.

прочети още

Италианската компания Bormioli Rocco произвежда стъкло от 1825 г. и знае всичко за този прекрасен материал. Той е инертен, хигиеничен и екологично устойчив!

прочети още

Разгледайте интересните идеи предлагани от Модерна Маса за декорация на вашата кухня в индустриален стил.

прочети още

Тази закуска е чудесна алтернатива за сутрините, в които нямате много време да закусвате вкъщи.

прочети още

Украсете стъкленото бурканче Quattro Stagioni 500 мл - амфора за деня на жената.

прочети още

Серията Frigoverre на италианския производител Bormioli Rocco e вечна, но има някои съвети за съхранение, които са важни.

прочети още