Luminarc - Франция

Сервизите Luminarc – модерните и интелигентни съдове за хранене

 

 Сервизи за хранене Luminarc

 

През 1948 г. Жак Дюрант създава компанията Luminarc, като идеята му е да предостави на клиентите си  всичко,  което е необходимо за сервирането на една маса -  с виско качество, и на достъпна цена. Оттогава марката не спира да се развива, в съответствие със стратегията на своя основател. Преди това Luminarc е марка на групата Arc International, която води началото си от 1825 г.

 

Днес Luminarc е един от най-големите производители на съдове за хранене в света. Пълната им гама продукти включва плата, сервизи за хранене, чаши, чинии и декорация. Сред водещите принципи на Luminarc, които не се променят с времето е, че удовлетворението на масата може да се постигне с помощта на прости, но модерни и интелигентни сервизи за хранене. А по отношение на новите и старите колекции - да, те непрекъснато ще се променят, но винаги  ще подчертават великолепието на вашата трапеза - в ежедневието и по празници.

 

Представяйки ви съдовете на Luminarc, от които ви предоставяме богат избор, трябва да подчертаем, че това е единствената френска марка сервизи  за хранене, която  съчетава призната красота и достъпна цена. От седем десетилетия Luminarc е олицетворение на  „Изкуството да  се живее по-добре“,  чрез формата,  дизайна,  цвета на чиниите, които сами по себе си са източник на вдъхновение. Марката организира своеобразна игра с колекциите си и предлага на клиентите да да ги адаптират индивидуално към своите вкусове и цели. Тук идеята е силно да се стимулира въображението! И в тази връзка днес, повече от всякога,  Luminarc внася творчески щрих в подредбата на масата. По принцип за френския дизайн е характерно, че винаги е бил иновативен с неговата любов към смели колекции, революционни идеи и интелигентни продукти за всякакви  поводи.

 

Колекциите на Luminarc: Разгърнете фантазията си!

 

И така - отправена е покана към всеки един - да изрази своя индивидуален вкус, благодарение на възможността да се комбинират и избират сервизи, с пълната свобода за творчество. Това е начинът на Luminarc да добави към продукта си индивидуалност, изтънченост и нотка на креативност.

 

От компанията казват – „..предлагаме много интелигентни продукти всеки ден: чаши, чинии, аксесоари,  ... със стилове и декори, които ще ви позволят да бъдете толкова смели, колкото искате“.

 

Сервирайте тирамису в чаша на краче, смесете флорални и графични декори, комбинирайте цветове и създайте свой собствен стил! Креативността и въображението са толкова в продуктите и колекциите, колкото и в това, което правите всеки ден в кухнята си с вашия интериор и на вашата маса, следвайки капризите и идеите си. Luminarc ви насърчава да бъдете смели и оригинални всеки ден! Новите разработки Luminarc инвестират непрекъснато в изследвания и нови разработки. Идеята е да се предвидят промените в потребителската мода: по-леки, по-трайни продукти и форми на бъдещето. Влага се в качества, които улесняват съвременното ежедневие. Освен това се  спазват строги международни правила, регулиращи производството на стоки в контакт с храна (следи се за съдържание на тежки метали). Разходите за производство и различни иновации също се контролират, за да могат продуктите да останат на достъпни цени. В резултат се създават екологични, практични и издръжливи продукти, напълно безопасни за здравето.

 • Опаловото стъкло (L’opale ™) и Luminarc Zenix® буквално са революция на пазара на сервизи за хранене със своята изключителна, уникална сила. По време на производствения процес много чинии, чаши и други прибори преминават през специфична термична обработка, наречена темпериране, която има за цел да осигури по-добра механична и термична устойчивост на продуктите Luminarc. Te стават два до три пъти по-силни от повечето продукти с подобна дебелина и могат да издържат на множество удари.
 • Закаленото стъкло направи същата революция: именно благодарение на него вече можете да пиете еспресото си в прозрачна, красива чаша
 • Цветовете, използвани в дизайна на чиниите и чашите Luminarc не съдържат олово 
 • Сервизите безпроблемно се мият в съдомиялната машина
 • Отделът за технологично развитие гарантира спазването на всички спецификации и изисквания за качество  
 • Чашите и чиниите на  Luminarc са възможно най - хигиеничните, защото нямат пори. Маркирани са като сертифицирано стъкло – ключът към тяхната перфектна прозрачност 
 • Продуктите от закалено стъкло могат да се поставят директно от фризера в микровълновата фурна. Издържат до температурна разлика от  135 градуса
 • По съдовете  Luminarc не остават  следи от надраскване 
 • Много от сервизите Luminarc са проектирани така,  че чиниите и чашите да могат да се подреждат една върху друга, с цел по-лесно е да ги съхранявате в кухнята. Ако съдовете носят съответния знак за вертикално подреждане, може да сте спокойни, че няма да се наруши целостта им и дизайнерската окраска, ако ги подредите на купчина
 • Всеки ден специалистите на Luminarc разработват и произвеждат продукти, за които се гарантира, че са безопасни за здравето и имат минимално въздействие върху околната среда. Стъклото тежи по-малко, не съдържа тежки метали, за рисуване се използват нискотемпературни технологии и органични бои, опаковките са екологични
 • Що се отнася до дизайна, френският стил неизменно се свързва с модата и елегантността.  Когато говорим за него, обикновено използваме изрази, като  „качество“, „добър вкус“ , „изящество“,  възхваляваме естествено постигнатите  екстравагантност,  дързост и хумор.  Всички тези етикети с пълна сила можем да отнесем и към сервизите Luminarc, тъй като дизайнерите на компанията държат много на външния вид на изделията, които излизат от ръцете им.