Практични съвети как да подредим хладилника

Практични съвети как да подредим хладилника
14 март 2020

Истинско удовлетворение е когато хладилникът у дома е добре организиран. Готвенето се превръща в наслада, ако лесно намираме всичко, което ни е необходимо за нашите ястия. Добре е когато храната се запазва вкусна и свежа по-дълго време и значително намалява количеството на продуктите, които отиват в кошчето за боклук.

 

Нека ви помогнем с няколко практични съвета как да подредите вашия хладилник.

 

Да започнем с вътрешността на хладилника, която трябва да бъде стратегически наредена. Температурата в горната част на хладилника и тази в долната не е еднаква. Горните рафтове са по-топли, което ги прави подходящи за продукти, които възнамеряваме да консумираме скоро – например, отворени млечни храни, скоро приготвени ястия или остатъците от вечеря.

  • Поставете остатъците на нивото на очите

Предимство е, че съхранявайки храните от предния ден на нивото на очите е по-вероятно да ги видим и да ги използваме преди да се развалят. Важно е продуктите да се опаковат добре. Можем да използваме етикети, датирайки това, което сме прибрали.

  • Приберете хранителните продукти в прозрачни стъклени кутии

Ако използваме кутия в жълт, зелен или червен цвят – лесно ще забравим какво сме поставили в нея. Прозрачните кутии за съхранение на продукти са много практични, защото виждаме какво има в тях. Това ще ни помогне при изготвянето на списъците с храните за пазар и в процеса на готвене. Много са удобни и за децата, които лесно ще намерят своята закуска в тях.

Стъклото е предпочитан материал в изработката на кутии за храна, благодарение на своите многобройни ползи. Хигиенично е, измива се лесно и бързо, без да задържа миризмата на приготвените ястия и се запазва дълъг период от време. Хубавото е, че стъклените кутии са подходящи за хладилник, печка или микровълнова фурна. Лесно ще можем да претоплим храната без да се налага да я прехвърляме в друг съд.

В стъклените кутии можем да приберем резенчета ябълки, круши или други плодове, защото стъклото е материал, който добре запазва външния вид и текстурата на храната. Вкусът остава свеж и ароматен дълго време. Витаин C, калий, селен, фолиева киселина и всички останали витамини в плодовете и зеленчуците остават непокътнати.

 

В долната част на хладилника, а също и в задната част, е най-студено и там трябва да се съхранява суровото месо – пилешко, свинско, телешко, риба.

  • Поставете сурото месо далеч от останалите продукти

На долните рафтове миризмите от месото няма да се смесят с останалите хранителни продукти, а също и ще бъде по-хигиенично, в случай че месото протече. Вариант е да се прибере в кутии за съхранение, ако има риск опаковката от магазина да се разтече. Херметическото затваряне на кутиите гарантира, че нито миризмата, нито течностите от месото ще се разнесат из хладилника.

 

В долните чекмеджета на хладилника могат да се приберат плодовете и зеленчуците. Като цяло тези храни са най-вкусни, когато са на стайна температура, но за да се запазят по-дълго време, без да презреят, можем да ги приберем в хладилника. Разбира се, има зеленчуци и храни, които не е добре да прибираме в хладилник. Така например картофите трябва да се съхраняват на тъмно, студено и място, най-добре в килер или на остъклената терасата. При много ниска температура нишестето в тях се преобразува на захар, а и вкусът им се променя. Лукът също е продукт, който обича хладните и сухи места. В хладилника е твърде влажно и лукът може да покълне там и по-бързо да се развали.

 

Остана врата на хладилника, която е най-топлата част в електроуреда. Там можем да поставим маслото и маргарина, за да останат меки. Обикновено има преграда, където да наредим бутилките с вода, сок, сосове и дресинги. Всички буркани с горчица, майонеза и лютеница също могат да се наредят там. Повечето хладилници се предлагат и с поставка за яйца, разположена на най-горния рафт на вратата.

 

Aко сте решили да се обзаведете с нови прибори е добре да знаете за какво да внимаваме и как да разберете колко са качествени.

прочети още

Няколко ценни идеи как да декорирате трапезата у дома и да направите дните вкъщи още по-приятни.

прочети още

Всяка напитка се нуждае от своята чаша, която да представи вкусовите и достойнствата ѝ по най-добрия и изразителен начин.

прочети още

За да изберем подходящи сервизи за хранене и да се насладим на хубава вечеря, трябва да съблюдаваме следните важни неща.

прочети още

Съвременната кухнята обикновено стои в центъра на цялото домакинство. На нея отдавна не гледаме само като на място, където да си приготвим храната. Дори ако не сме заклети кулинари, със сигурност бихме изпитвали удоволствие от...

прочети още

Бихте ли искали да подредите кухнята и трапезарията си със стил, без да изхарчите за това заплатата си? Има решение! Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

прочети още

Интересни идеи, с който да придадете елегантен стил на коледната трапеза

прочети още

В навечерието на Новата 2020 - та година нашето желание е да зарадваме Вас – нашите клиентите с красив подарък, който да сложите с гордост на празничната си трапеза.

прочети още

Независимо дали се грижите за ежедневни или официални вечери, комплектите от прибори и чинии е инвестиция, която си струва да се обмисли

прочети още

Предлагаме ви няколко съвета как да декорирате масата в модерен стил

прочети още

Envisio е колекция, вдъхновена от последните технологични тенденции и съвременните представи за стил и дизайн.

прочети още

Идея за вкусен, лек и полезен обяд.

прочети още

Диня и просеко за един коктейл, който е истинска наслада.

прочети още

Италианската компания Bormioli Rocco произвежда стъкло от 1825 г. и знае всичко за този прекрасен материал. Той е инертен, хигиеничен и екологично устойчив!

прочети още

Разгледайте интересните идеи предлагани от Модерна Маса за декорация на вашата кухня в индустриален стил.

прочети още

Тази закуска е чудесна алтернатива за сутрините, в които нямате много време да закусвате вкъщи.

прочети още

Украсете стъкленото бурканче Quattro Stagioni 500 мл - амфора за деня на жената.

прочети още

Серията Frigoverre на италианския производител Bormioli Rocco e вечна, но има някои съвети за съхранение, които са важни.

прочети още