Кухненски аксесоари

Кухненски аксесоари

виж продукти

Тигани

Освен да подбираме само чиста и качествена храна, трябва много да внимаваме в какви съдове я приготвяме. Ако съдовете за готвене не отговарят на нужните стандарти за безопасност могат да бъдат сериозен източник на токсини.

 

Ние от Модерна Маса Ви предлагаме изключително богат асортимент от тигани най-висок клас, произведени от водещи марки на пазара.


Прочети още за "Тигани"

 

Всички те са с гладко и качествено покритие, което не позволява на храната да залепне и да загори. Почистването е бързо, без да е необходимо накисване във вода цяла нощ, а на другата сутрин да търкате с абразивни гъби.

 

Осигурете си здравословно и вкусно хранене, защото са подходящи за готвене с минимално количество мазнина.

 
Изработката е от алуминий, а покритията са най-разнообразни – незалепващи, тефлонови, мраморни. Топлината се разпределя равномерно по цялата им повърхност за добре приготвени ястия.
 
Цветовете и големината отговарят на всички Ваши нужди. Дайте път на въображението! 
 
Важно е разбира се и каква храна искате да приготвите. Ако става въпрос за стекове и пържоли, най-добре да изберете оребрен модел и ще имате уникално, гриловано месо.
 
За палачинки – той трябва да бъде изключително тънък, за да можете лесно да ги обръщате. Китайската храна традиционно се приготвя в така нареченият уок, които е по-дълбок от стандартните.

 

Тигани с незалепващо покритие 

 

Тиганът с незалепващо покритие е най-добрият инструмент за готвене на пухкави омлети, тънки палачинки и деликатни рибни филета.

 

Всичко това без риск храната Ви да залепне по дъното. Освен трайното си незалепващо покритие, предлага добро разпределение на топлината и бързо загряване.

 

Тефлонови тигани 

 

Тефлоновите съдовете за готвене са безопасни и допринасят за Вашата здравословна диета с ниско съдържание на мазнини. Това е така, защото Ви позволяват да готвите с малко или никаква мазнина, без залепване.

 

Покритието от тефлон е проектирано да се противопоставят на надраскване, обелване и лющене. Поставяйте ги в съдомиялна, без притеснение.

 

Керамични тигани 

 

Керамично технически означава „глина, която е била закалена с огън“. Говорейки за керамично покритие, говорим за някакъв вид метал (обикновено тигани от твърд анодизиран алуминий), който е покрит със слой керамика.

 

Керамичните незалепващи покрития обикновено се произвеждат от неорганични минерали, предимно от силиций и кислород. Това са неорганични материали, които не съдържат въглерод.

 

Съдовете за готвене с керамично покритие са устойчиви на топлина до 450 °C, поради своята неорганична природа.

 

Тигани с мраморно покритите 

 

Те са покрити с мрамор вместо химически незалепващи повърхности. Тази посуда става популярна през последните години с нарастването на естественото и органично готвене и повишеното осъзнаване на рисковете за здравето.

 

Естествени незалепващи свойства, практически премахват нуждата от използване на мазнина. Също трябва да подчертаем бързото и равномерно нагряване на цялата повърхност.

 

Чугунени тигани 

 

В наши дни предпочитаме универсалната готварска посуда, в която можем да приготвим различни ястия. Чугунените тигани са точно такива. Причините са прости и ясни.

 

Чугунът е много плътен метал, което го прави почти непроницаем за повреди и издръжлив на нагряване. Равномерното загряване означава, че месото е по-добре изпечено, а зеленчуците се готвят по-бързо, без постоянно да регулирате източника на топлина.

 

Чугунът е идеален както за пържене, така и за печене, тъй като разпределя топлината много добре.

 
Филтри
Марки
Материал
Цена
Подреди по
Подреди по